موارد مصرف آمپروکوکس (آمپرولیوم 20%)
پیشگیری و درمان بیماری کوکسیدیوز ناشی از آیمریاتللا ، آیمریانکاتریکس و آیمریااسرولینا در طیور (گوشتی ،تخمگذار و مادر ) بوقلمون ها و همچنین برای پیشگیری و درمان کوکسیدیوز گوساله و بره توصیه می شود.
مقدار مصرف
طیور: پیشگیری : 100گرم از پودر آمپروکوکس ، در 300لیتر آب آشامیدنی به مدت 1 تا 2 هفته درمان : 100گرم از پودر آمپروکوکس ،در 150 لیتر آب آشامیدنی و بر حسب شدت بیماری به مدت 1 تا 2 هفته گوساله و بره : پیشگیری : 1 گرم از پودر به ازای 40 کیلوگرم وزن دام از طریق آب آشامیدنی به مدت 1 تا 2 هفته. درمان : 2 گرم از پودر به ازای 40 کیلوگرم وزن دام از طریق آب آشامیدنی و بر حسب شدت بیماری به مدت 1 تا 2 هفته . یا طبق تجویز دکتر دامپزشک.
نگهداری
در جای خشک و دمای پائین تر از 25 درجه سانتی گراد ، دور از نور و دسترس کودکان نگهدار شود.
بسته بندی
ساشه ی 100 گرمی
پیشگیری
طیور: -پیشگیری : 100 گرم از پودر آمپروکوکس، در 300 لیتر آب آشامیدنی به مدت 1 تا 2 هفته . -گوساله و بره: -پیشگیری : 1 گرم از پودربه ازای 40 کیلوگرم وزن دام از طریق آب آشامیدنی به مدت 1 تا 2 هفته .,
احتیاط مصرف آمپروکوکس (آمپرولیوم 20%)
آب آشامیدنی حاوی دارو حداکثر طی 12 ساعت پس از تهیه مصرف شود. مصرف بیش از حد آمپرولیوم باعث بروز علائم کمبود ویتامین B1 می شود ولی در مواقع استفاده از مقادیر مناسب دارو علائم و عوارضی مشاهده نمی شود.
درمان
طیور: -درمان : 100 گرم از پودر آمپروکوکس، در 150 لیتر آب آشامیدنی وبرحسب شدت بیماری به مدت 1 تا 2 هفته . گوساله و بز: -درمان : 2 گرم از پودربه ازای 40 کیلوگرم وزن دام از طریق آب آشامیدنی وبر حسب شدت بیماری به مدت 1 تا 2 هفته .
سایر توضیحات
مکانیسم اثر:آمپرولیوم به علت شباهت ساختمانی با تیامین بطور رقابتی از استفاده انگل از تیامین جلوگیری می کند.آمپرولیوم در سلولهای جداره روده با اثر بر روی نسل اول شیزونت ها و جلوگیری از تمایز مروزوایتها فعالیت ضد کوکسیدیایی خود را اعمال می کند.این دارو همچنین ممکن است باعث توقف مراحل جنسی و هاگ گذاری اووسیتها گردد . بیشترین اثر آمپرولیوم در 3 روز اول چرخه زندگی ایمریا می باشد .زمان پرهیز از مصرف : 3 روز قبل از کشتار مصرف دارو را قطع نمایید توجه: مصرف بیش از حد آمپرولیوم باعث بروز علائم کمبود ویتامین B1 می شود ولی در مواقع استفاده از مقادیر مناسب دارو علائم و عوارضی مشاهده نمی شود.
منابع:
vetdarooo و parscenter
نویسنده: دامیار ۲۴
لینک کوتاه: zaya.io/med1
باعث افتخار است که همراهی چون شما داریم. امیدواریم بتوانیم اندکی در پیشرفتتان سهیم باشیم.
با تشکر دامیار ۲۴